Případová studie: Lepší podpora a implementace nových poboček společnosti Dalap

Dalap je specialista na ventilátory a vzduchotechniku. Firma původem z Litvínova má dnes úspěšný byznys v několika státech Evropy. Správu jejího ERP systému SAP Business One® jsme převzali, protože majitel nebyl spokojen s podporou ze strany původního servisního partnera – řešení požadavků trvalo příliš dlouho a některé nebyly vyřešeny vůbec.

Když k nám firma Dalap přecházela do servisní podpory, používala SAP Business One® v Česku, v Maďarsku a v Rumunsku. Společně jsme pak pracovali na otevření pobočky v Bulharsku, a na přelomu let 2023 a 2024 probíhala implementace SAP Business One® v Polsku. Podporujeme firmu Dalap v jejím rozšiřování působnosti Evropou, a to v souladu se stanovenými termíny.

Právě plánovaná expanze na další evropské trhy vyvolala potřebu vyměnit servisního partnera. Ve společnosti Dalap se proto rozhodli hledat nového poskytovatele, který firmě pomůže růst rychleji, bude stabilní oporou a bude flexibilně reagovat na aktuální požadavky. Z těchto důvodů zvolili nás v ABIA CZ.

Průběh spolupráce od počátku usnadňovalo, že byl v Dalapu k dispozici kvalitní tým lidí s dobrými znalostmi IT technologií a firemních procesů. Výrazně to zjednodušilo komunikaci a stanovení dalších kroků.

Dalap je specialista na ventilátory a vzduchotechniku.

Dalap je specialista na ventilátory a vzduchotechniku.

Školení zákazníka jako důležitý krok

Některé implementační firmy opomíjí jednu důležitou oblast, a to školení uživatelů. Překvapilo nás, že administrátor SAPu v Dalapu na SAP vyškolený nikdy nebyl. Jeho zaškolení v rozsahu 40 hodin proto bylo jedním z prvních kroků, jak využití ERP systému zlepšit. 

V ABIA CZ nabízíme školení s různým zaměřením, pro všechny uživatele, od koncových po administrátory. Nezbytným předpokladem samozřejmě je, že má administrátor nebo jiný uživatel na straně zákazníka snahu se něco naučit a dobře fungování systému pochopit. Stane se pak pro nás pravou rukou a interní podporou pro ostatní uživatele. Předáváním know-how šetříme zákazníkovi čas i peníze, když se na nás v rámci podpory nemusí obracet se základními úkony.

Nastavení maďarského EET i bez maďarského partnera

Prvním velkým zadáním pro nás, se kterým si původní partner SAP Business One® nevěděl v Dalapu rady, bylo předávání elektronických dokladů na maďarský finanční úřad (maďarská obdoba EET).

ABIA CZ je českým partnerem SAPu a do té doby jsme maďarskou legislativu a návaznosti v SAPu nezkoumali. Náš tým konzultantů se však díky zkušenostem z jiných mezinárodních projektů dokázal rychle zorientovat, překonat jazykovou bariéru a navrhnout požadované řešení. Byli jsme schopni nastavit maďarské EET, aniž bychom museli zapojit regionálního maďarského partnera. Firmě Dalap jsme tak ušetřili nemalé peníze i starosti.

Firmě Dalap jsme pomohli najít řešení a maďarské EET nastavit i bez maďarského partnera.

Firmě Dalap jsme pomohli najít řešení a maďarské EET nastavit i bez maďarského partnera.

Podpora rozvoje a integrace

Naší silnou stránkou jsou integrace. Po úspěšném zvládnutí výzvy s maďarským EET jsme společnosti Dalap pomohli také s integrací několika lokálních řešení, včetně e-shopů a jejich napojení na přepravní služby v každé zemi. Významné zefektivnění práce a větší přehled v Dalapu získali díky datovému propojení jednotlivých poboček do centrálního účetnictví v SAP Business One®. Po dokončení projektu implementace v Polsku nás čeká řešení EET v Rumunsku.

ABIA CZ je spolehlivým partnerem

Společnost Dalap postupně rozšiřuje své působení napříč Evropou do dalších zemí. Velmi nás těší, že jsme získali její důvěru a můžeme její úspěch podpořit. Pokud i vy hledáte spolehlivého partnera pro řešení SAP Business One®, neváhejte nás kontaktovat.