Případová studie: Implementace SAP HANA v AG CHEMI GROUP

Společnost AG CHEMI GROUP, lídr v oblasti importu a exportu chemických surovin, se rozhodla pro modernizaci a optimalizaci svých podnikových operací v rámci celé holdingové skupiny firem. Nyní je AG CHEMI ve skupině s NANO CHEMI GROUP, POLYMER NANO CENTRUM a AG DEFENSE POLYMERS.

Společnost využívala pět let servisní služby jiného partnera řešení SAP Business One®. Pro další rozvoj systému a péči v následujícím období se však rozhodla pro změnu a zvolila si nás v ABIA CZ services. Očekávala od tohoto kroku především zvýšení kvality a spolehlivosti v dodávkách služeb. Vzájemnou spolupráci jsme zahájili dvěma klíčovými projekty: konverzí systému na platformu SAP HANA a implementací chemické výroby.
AG CHEMI GROUP je známá svými inovativními produkty a silným zázemím v oblasti importu a exportu chemických surovin.

AG CHEMI GROUP je známá svými inovativními produkty a silným zázemím v oblasti importu a exportu chemických surovin.

Konverze na SAP HANA: Krok směrem k modernizaci

V AG CHEMI GROUP se rozhodli modernizovat řešení a přejít na platformu SAP HANA. Zákazníkovi poskytujeme veškerou podporu potřebnou k úspěšnému dokončení tohoto kroku, který je důležitý pro další optimalizaci podnikových operací.

Co je SAP HANA a co přináší?

SAP HANA (High-Performance Analytic Appliance) je inovativní platforma navržená tak, aby podnikům zprostředkovala rychlý přístup k datům a jejich okamžitou analýzu. Na rozdíl od klasických databázových systémů, které spoléhají na pevné disky, SAP HANA využívá technologii in-memory. To znamená, že jsou aplikace SAP® provozovány včetně všech dat přímo v operační paměti, což umožňuje extrémně rychlý přístup k potřebným informacím. Díky tomu mohou organizace provádět analýzy v reálném čase a okamžitě reagovat na aktuální události.

SAP HANA ale není pouze o rychlosti. Platforma umožňuje pokročilou analýzu dat a vytváření složitých reportů a dashboardů. Díky technologii in-memory je možné provádět analýzu velkého množství dat a hlouběji chápat podnikové procesy. Organizacím usnadňuje přístup k reálným datům v reálném čase, což zase usnadňuje strategická rozhodnutí založená na aktuálních informacích.

SAP HANA firmám umožňuje pokročilou analýzu dat.

SAP HANA firmám umožňuje pokročilou analýzu dat.

Implementace výroby: Zefektivnění procesů a vyšší produktivita

Kromě konverze na SAP HANA jsme spolupracovali s AG CHEMI GROUP na projektu implementace výroby. Hlavním cílem tohoto projektu bylo zefektivnit výrobní procesy a dosáhnout vyšší produktivity firmy v rámci celého holdingu. Tento krok je klíčový pro zajištění konkurenceschopnosti a dlouhodobého úspěchu AG CHEMI GROUP.

Výsledky spolupráce

Modernizace systému SAP Business One® na platformu SAP HANA a implementace výroby dlouhodobě přinesou pro AG CHEMI GROUP výhody:

  1. Rychlejší zpracování dat: Díky SAP HANA budou mít uživatelé rychlý přístup k důležitým informacím, což jim usnadní rychlejší reakce na aktuální situace a lepší řízení podnikání.
  2. Chytřejší analýza dat: SAP HANA umožní pokročilou analýzu dat a poskytne hlubší pochopení podnikových procesů, což povede k lepším strategickým rozhodnutím.
  3. Zefektivnění výrobních procesů: Implementace výroby povede ke zvýšení produktivity a konkurenceschopnosti AG CHEMI GROUP.
  4. Individuální řešení: Máme na českém trhu největší tým konzultantů specializovaných na systém SAP Business One®. Díky tomu umíme porozumět potřebám zákazníků a navrhli jsme pro AG CHEMI GROUP komplexní řešení pro individuální potřeby, které umožní dosahovat  obchodních cílů.

Jste v podobné situaci a hledáte partnera, který vám pomůže s modernizací informačního řešení? Ozvěte se, nabízíme vám bezplatnou konzultaci.