Největší uživatel SAP Business One přešel k ABIA CZ

Od 1.1.2021 jsme po několika měsících příprav převzali servisní podporu největšího uživatele SAP Business One v České republice – firmu MPL TRADING, spol. s r.o.

Tato firma používá SAP Business One již více jak 12 let. Efektivní provoz systémů ale dlouhodobě komplikovaly problémy, které původní servisní partner nedokázal vyřešit. Uživatelé si stěžovali na neuspokojivé odezvy systému, časté výpadky, pomalý tisk a podobně.

Firma MPL TRADING měla s ABIA CZ dobrou zkušenost již z dřívějška, neboť jsme se před cca 12-ti lety podíleli na implementaci tohoto systému. V roce 2020 se na nás obrátilo vedení MPL TRADING, zda bychom dokázali zlepšit podporu SAP Business One.

Byla to pro nás velká výzva. Do roku 2020 byl systém provozován v datovém centru v Bratislavě, SAP Business One byl již ve verzi HANA, ale na starší databázové platformě. Navrhli jsme několik zásadních změn. Především migraci celého systému do cloudového centra v Praze u našeho ověřeného poskytovatele Cloud4com. Dále pak UpGrade SAP Business One na nejnovější verzi 10.0 a novou databázovou platformu HANA 2.0.

Prostředí SAP Business One

Prostředí SAP Business One

Významnou změnou pak bylo osazení koncových prodejních míst pokladnami Winshop s plnou integraci na datovou základnu SAP Business One, zavedení platebních terminálů pro platební karty a doplnění všech potřebných velkoobchodních procesů do pokladního systému Winshop.

Další významnou změnou bylo odstranění všech speciálních funkcí naprogramovaných původním servisním partnerem a nahrazení těchto funkcionalit běžnými standardy SAP Business One.

Každou implementaci doprovází menší, či větší problémy. I my jsme se museli během prvních pár dní vypořádat s mnoha požadavky ze strany uživatelů. Na tuto situaci jsme se však připravili. Sestavili jsme realizační tým ABIA CZ a Winshop z více jak 10 specialistů a konzultantů. Díky tomu jsme během prvních 14 dní ostrého provozu vyřešili všechny problémy a požadavky uživatelů.

Všechny výše popsané změny nám umožnily efektivní nasazení standardního řešení SAP Business One, které je stabilní a současný stav je hodnocen kladně.
Pokladna WinShop SQL

Pokladna WinShop SQL

Zajímá Vás, jak může SAP Business One zjednodušit a zefektivnit chod konkrétně Vaší firmy?  

Ozvěte se nám. Nabízíme Vám nezávaznou konzultaci, která je zcela zdarma.


Chcete vědět víc? Buďte informovaní a získejte náskok před konkurencí.
Vybereme za Vás ty nejdůležitější informace o podnikových informačních systémech a jednou měsíčně Vám o nich dáme vědět.

Johanka Šimková, 18.1.2021